tisdag 31 juli 2012

Lite andra rutiner än vanligt

Huset är så märkligt stort och tyst just nu. Det man plockar bort åker inte direkt fram utan det känns liksom lite mer ordning helt plötsligt. Barnen är hos farmor och farfar och vi vuxenföräldrar är själva hemma. Overkligt, tomt och lite skönt. Allt på en och samma gång. Blev aldrig av att vi fixade nån direkt mat idag, maken tog cykeln och köpte en grillad kyckling som vi åt på balkongen rätt så sent på kvällen. Till kycklingen blev det inte mer komplicerat än enkla grönsaker och en kall sås och en rejält stor kanna vatten. Gott i all sin enkelhet!

Men förstås, det är väldigt väldigt tomt nu när det inte finns små ljusa sovande huvuden på kuddar om kvällen. Inga små huvuden att klappa på eller kinder att pussa lite på. Blomsterchecken som mamma skickade med posten kom verkligen rätt dag idag - när rutinerna är lita annorlunda och huset tomt. 
 Vill bara visa ett par skor jag hittade på Scorett idag. Scorett rear ut alla sina sommarskor för halva priset och dessa fanns med där. Blir perfekta jobbskor nu på sensommaren!

måndag 30 juli 2012

När det blir vardagsmåndag igen

Tack för ert pepp om löpningen! Värmer! Vill bara dela med mig av vännen Jennys underbara kommentar som fick mig att skratta så tårarna rann: 

Jag tror inte du förstår hur bra jag tycker du är! 19 km bara sådär, några rader å så var det bra med det. Jag hade jävlar i min låda skrivit en bok om jag klarat av den distansen! Stor kram och några rejäla dunk i ryggen! 

Tack Jenny:-) Benen är rätt stumma idag så jag är glad för vilodagen och att det enda jag belastat benen med idag är cykeltur till och från jobbet.. 

Jobbet ja. Första dan. Tar några extra minuter att komma in i alla system och minnas koder och rutiner - sen är det precis som vanligt. Lustigt att det sitter i ryggmärgen! Lugnare tempo nu när många är på semester vilket är väldigt skönt, det blir tillräckligt med tempo sen ändå! Har ägnat stora delar av dagen åt nåt så raffinerat som behörighetsuppföljning för arbetsgruppen, en uppgift som bara är sååå lätt att skjuta upp. Länge. 

Här hemma packar dottern sin väska, hon och syskonen ska på egen liten semester till farmor och farfar några dagar. Ett helt eget litet äventyr för dem!

söndag 29 juli 2012

19 kilometer senare

Tack för er support om både jobbstart och om tyg till dotterns rum! Tack!

Sitter nu både utmattad och uttröttad, men NÖJD, i soffan efter att ha sprungit 19 kilometer. För mig är det den längsta distansen jag sprungit sedan halvmaran i Stockholm för två år sedan så jag var ärligt talat lite nervös. Ska krafterna räcka? Behövs kisspaus? Räcker vattnet i vätskebältet? Kan vi hålla tempot som föreslagits?

Sprang för allra första gången med Elin som också ska springa halvmaran i september, om man kan säga att löpning är kul så hade vi kul efter vägen - höll ett tempo så vi kunde prata lite under tiden. Vi höll jämna steg och hade båda krafter som räckte hela turen. Så mycket roligare att ha löpsällskap på de längre rundorna, lättare att kunna pusha varann och få push när man märker att den andre har mer eller mindre kraft än en själv!

Så. Krafterna räckte. Kisspaus behövdes och vattnet i bältet räckte. Tempot la vi på 5.30 per kilometer och grejade det hela resan. Yes!
Nu sover barnen, jag förbereder mig mentalt på att den långa sommarperioden är över och att klockan kommer att väcka mig imorgon. Måndag morgon. Passerkort, datakort och jobbmobil är framlagt - dags att låta jobbet ta plats igen. Slut på semester och ledighet!

Gäller att tassa i ordning och iväg så tyst som möjligt så att resten av familjen får sova en stund till..

Önskar en skön söndagskväll - jobb eller ledig??

Fixa hemma och beställa lite tyg!

Vi har en riktig hemmafixardag idag. Imorgon börjar jag att jobba igen efter fyra veckors ledigt, maken är ledig ytterligare ett par veckor så det innebär att det här med vardagspussel/ hämta-lämna/ laga mat klockan halv sex ligger ytterligare en bit fram i tiden. Skönt! Min känsla inför att börja jobba är ärligt talat lite delad, jag trivs med jobbet och tycker det ska bli kul men har samtidigt haft en så himla skön ledighet som jag gärna önskat skulle pågå ett tag till. Det är ju så himla lätt att vänja sig vid att vara just ledig. Eller hur!? Lyxen av att gå hemma och skrota i shorts och T-shirt en hel dag om man så vill, den känslan är obeskrivligt härlig.. Men nu är livet sådant att kalendern ska plockas fram, jobb-stassen ska dammas av och jobbtelefonen laddas. Phuh, först njuta hemmasöndag!

Nåväl.. Jag ska strax ta en paus i hemmafixandet och ge mig ut på en rejäl löprunda tillsammans med en av tjejerna jag ska springa i Stockholm med. Vi har inte sprungit tillsammans förut så vi får se hur pass jämna vi är.

Bilden högst upp? Jo det förstår ni. Det är bilden på ett tyg från Stoff och Stil jag klickat hem. Tanken är att det ska bli gardin av tyget i dotterns rum, tillsammans med kuddar i ett prickigt mönster i samma färgskala jag också beställt. Leverans under veckan..


lördag 28 juli 2012

Fint vid Slussport 11

Under eftermiddagens utflykt till Berg (kompisar! glass! minigolf!) besökte jag och vännen Cathrine Slussport 11. Jisses så mycket fint det finns där! Mycket härlig inredning men också gott om fina smycken från Lotta Design. Några av de grejer jag köpte med mig därifrån var detta armband i spräckligt silver samt den svarta ställbara ringen. Nöjd!
Kan mycket väl rekommendera ett besök både till Berg längs Göta Kanal strax utanför Linköping men också Slussport 11!

Nu väntar mer trevligheter - middag hemma hos en kompisfamilj på bara 10 minuters cykelavstånd!

Önskar en härlig lördagskväll!

fredag 27 juli 2012

Avslutar semestern med en liten tält-tripp! Och jobbigt löppass..

För er som följer mig på Instagram (varabarasara) blir dessa bilder lite av en repris men de enda kort som togs under vår tältsemsemester nr II var de med Iphone. Ser att bildkvalitén blir medium-minus men ni får ha överseende:-) 

Ja, det är ju så att vi under sommaren 2012 upptäckt att vi gillar att tälta. Det är nåt i det här med frihet i att tälta som tilltalar oss, man behöver inte boka upp sig på ett visst antal nätter utan stannar så länge man känner för, det man vill ha under sin semester får man alltså komma ihåg att ta med sig, eller handla hos till exempel Handlarn i Bottna! Denna gång packade vi lätt eftersom vi såg att vädret skulle bli varmt och soligt

Så. För att dra ut på ledigheten så länge som möjligt åkte vi till Kalvholmens Camping en bit utanför Söderköping och stannade en natt. Fint! Rent! Lugnt! Mysigt!

Hela dagen igår ägnade vi åt att sola, bada, leka och grilla enkelt på en klipphäll precis vid havet. Eftersom man även inne i tältet på nåt vis är utomhus hela tiden var vi alla trötta ganska tidigt och släckte de få lampor vi hade redan vid elva och det var nog tur..

För vi bodde på en gräsyta som låg granne med de här söta fåren..
 Och när de söta fåren skulle få sin mat nån gång vid halvsju-tiden i morse blev det ett bäande utan dess like. Bäää. Bääää. Bäää. I olika tonlägen! På nåt lustigt sätt lyckades jag att sova trots bäandet och maken och Edith tog på sig för att kolla på fåren och vilken mat de skulle få..
Härlig utsikt till kvällsgrillen va!
Och det är tur att vi lånat ett stort tält:-) Förutom de här coolingarna till barn så har vi haft ett mindre zoo med oss! Det är dotterns älskade katt och numer också hennes älskade tiger som hänger med överallt. Sonen vill inte vara sämre och ser till att älskade kaninen och goaste flodhästen. Åh maj gådd, det är tur vi inte behöver bilstolar och sovsäckar till alla!

Nu har vi landat hemma igen, tvättar och slökollar reprisen av OS-invigningen. Jag har kört ett ruggigt jobbigt löppass bestående av uppvärmning 3  kilometer, 2 X 20 minuter teknikträning, 2 ruscher om  200 meter, 6 X 800 meter i högt tempo. Nedvarvning och stretch på det. Phuh!

Visst är det härligt att solen lyser på oss!! Varmt och skönt, hoppas sista dagarna av ledigheten blir likadana!! 

Lite om det sociala arvet.

Av mamma fick barnen en avlagd mobiltelefon. Denna har gått varm i sommar och det uppstår emellanåt små fighter om vems tur det är att använda telefonen (som alltså inte funkar). Vi rotade fram en annan avlagd telefon ur gömmorna så nu har de varsin, va skönt.

Vi tog en cykeltur med barnen därbak i barnsadlar och förstås att telefonerna skulle med! Det ska fotas och göras miner, det ska göras videos och inte minst så ska det ringas och surfas en del på de där gamla telefonerna. Ett och annat sms skickas också..

Herregud. Vart får de allt ifrån?

torsdag 26 juli 2012

Halvfärdig hylla för beskådan.

För länge sen fick jag den här tallrikshyllan av pappa, han fick inte plats med den när han flyttade. Den har stått i garaget sedan dess och nu vill jag bara visa en 1) före-bild och 2) en på-väg-att-bli-nåt-bild.
Inom kort kommer det en en bild 3 också. Alltså den bilden när hyllan är klar och sitter i dotterns rum och fungerar som en bokhylla!

Vi håller på med några förändringar (kompletteringar!) i hennes rum så jag visar allt när det är klart. OK?

Det där om en slänt..

Medan vi drar på sommarens sista lilla mini-tripp tänkte jag låta er se vad vi ägnade delar av onsdagen åt, ni vet den där dagen när det var väldigt varmt men inte så soligt. Den dagen då vi inte (heller) gick till stranden utan sysselsatte oss med hemmaprojekt. Den dagen. 

Barnen mumsade på macka utomhus, sonen samtidigt som han byggde en racerbana och samtidigt som han såg till att pappa tog fram en gunga som legat i garaget. Det är ordning på honom, många järn i elden!
 Vi bor i ett villaområde från mitten av 70-talet, vår tomt ner mot grannen sluttar neråt och är innan sluttningen dold av fina syrener. På samma sätt är grannens tomt täckt av träd och buskar precis innan sluttningen uppemot oss. I mitten har vi alltså en slänt på cirka två meter som blir ett slags ”ingen-mans-land”, det växer det mesta av de mesta och barnen älskar att gå där för att leta smultron och jordgubbar. Mitt i slänten är det massa vildvuxna taggbuskar så det jag gjorde var att med sekatör, trimmer och lite jävlaranamma rensa upp i den här 20 meter breda slänten. Huha! Maken hjälpte till emellan varven, får lov att tilläggas..

Resultaten ser ni nedan, nu kan man gå i slänten utan att riva sig på taggbuskar och man kan gå runt vinbärsbuskarna. Bara en sån sak! Sen kan man när grannen inte ser på ett enkelt sätt nå hans suveränt höga körsbärsträd också. Jag plockade ur allt som växer ”lite udda” för att med minsta möjliga medel få lite helhet i den där slänten.
Nån slags marktäckande växt tar upp många kvadratmeter nu, precis nedanför vinbärsbuskarna. 
Finns massor av dessa. Vet inte vad de heter, vet bara att de växer som bara den!
Det låga ni ser är mestadels smultron och jordgubbar som jag rensat fram. 
”Kor på, kor på mamma” säger dottern. Hon har greppat det här att ska man gå i terrängen så är det bäst att ha skor på! Förstås!

Drömprojekt för den här slänten är nog att ha en stödmur ner emot grannen så att ingen av oss hade sluttningen plus att vår gräsmatta blev större. Grannen är trevlig men cirka 80 år så att han ska investera i en halv mur är nog inget vi tar upp för diskussion kanske. Men av alla projekt vi har har hemma hamnar nog just den drömmen på en ganska låg prioritet, finns annat som får gå före!

Ni då - vad har ni för drömprojekt hemma? Realistiskt eller orealistiskt?

onsdag 25 juli 2012

Rättika!

I år gjorde vi ett försök att odla rättika! Jag har alltid gillat sushi och främst den inlagda rättikan så vad passar bättre än att odla själv? Eftersom jag fortfarande håller mig till lågkolhydratkost är liksom sushi inte nåt jag äter men för den skull vill jag kunna äta av tillbehören!

Jag letade på nätet efter ett recept och valde ett enkelt recept som påminner om hederlig sillinläggning:
2 dl vatten och 0.5 dl ättika, till det en matsked socker och sen en skvätt citron (jaja, lite socker får det bli denna gång..). Skalade och skivade rättikan så tunt som det gick. Har inte smakat än utan låter det stå till sig över natten.

tisdag 24 juli 2012

Sista semestertisdagen!

Ojoj, dagarna går. Sista tisdagen på semestern, om man inte räknar med den lilla extravecka jag ska ha i mitten av augusti förstås!

Nu när vi är hemma igen är det en del som ska fixas med, förmiddagen gick till 100 tvättar och lika många vikningar av kläder.. Nu är det bara 1000 strumpor till som ska sorteras in, sen är det klart för stunden! Konstigt bara att det oftast fattas vänsterstrumpor till högerstrumpor eller tvärtom. Verkligen konstigt!
Medan maken klippte gräset åkte jag och barnen till stan för att äta glass med Cathrine och hennes barn.  Årets varmaste dag - så här långt! 

Väl hemma fick vi äntligen tummen ur och plockade av vinbärsbuskarna. Vi fryser bären som de är för att kunna plocka fram till frukost under höst och vinter. Gott att ha! Eftersom det är varmt även nu på senkvällen har jag gått runt i trädgården och noppat vissna rosor och fått väck lite ogräs. Blir så fint när det blir klart.. 

En väldigt varm, trivsam och produktiv semesterdag alltså!!
Det ska bli riktigt varmt imorgon så ett besök till närmaste strand får det nog lov att bli då.. 

Paradisverkstan!

Har många gånger hört talas om Paradisverkstan på Öland och fick ju nu chansen att besöka verkstan själv. Nära bron ligger ett vitkalkat hus fullt med underbar keramik av alla sorter - så himla fint uppställt och dekorerat så jag blev alldeles matt i benen! Det fanns fika också men eftersom make och barn hellre ville fika hemma senare så kunde jag och vännen Matilda strosa runt en bra stund på egen hand. Det finns massor av bilder att kolla på; HÄR
 Det jag i första hand förknippar med Paradisverkstan är deras fina fröhus i alla möjliga färger. Därför blev det två fröhus i olika modeller och färger som fick följa med hem. De ska få sin placering på soffbordet som står näst på tur att handlas. Tror det blir mysigt längre fram, när hösten närmar sig och det är läge att tända massor av ljus!
Ser att färgerna blivit olika på korten, det är färgerna längst ner som mest överensstämmer med verkligheten!

Idag är det sommarens kanske varmaste dag. Äntligen! Jag och barnen åker strax till stan för att köpa glass och träffa kompisar. Maken har gräsklipparuppdrag och gör det på egen hand hemma. Han är inte ledsen för det, kan tänka mig att han drar på Spotify rätt bra i lurarna och låter solen steka medan han klipper..

Hej så länge!

måndag 23 juli 2012

Mera camping och definitivt mer Öland

Vi fick alltså låna ett riktigt bra tält, skrapade ihop vad vi hade av campingutrustning och drog iväg till Öland. De första två nätterna hade vi sällskap av våra kompisar men när de var tvungna hem för att jobba stannade vi en natt till. Bara för att vi ville och för att vi kunde. Innan hade jag funderingar på hur det skulle bli att tälta med barnen men faktum är att de klarade det riktigt bra, för dem ett stort äventyr att bädda ner sig i sovsäck och somna i tältet. Och för mig med för den delen! Tur jag har ett proffs till make som kan guida i oss hur det ska gå till med triangakök, uppblåsbara liggunderlag och att vid behov koka vatten.. 

Vi bodde på den östra sidan av Öland och i den södra delen av ön, helt klart den del som är minst befolkad av turister. Så med tanke på blåst och ibland rätt kalla vindar har det känts helt okej att ranta omkring i raggsockar och makens supervarma dunjacka - inget flash på något sätt utan mycket funktion för att ha det bra! Avslappnat och gott. 

Till nästa gång ska vi packa med oss en 1) diskbalja 2) campingbestick och tallrikar 3) borste till tältet. Blir fort både gräsigt och grusigt! Förutom de små detaljerna fick vi med det vi tyckte vi behövde.. Ja, känns rätt okej med tanke på att det faktiskt var första gången vi tog med barnen på denna typ av semester!

Här kommer en bildserie helt utan inbördes ordning i vare sig tid eller geografi, de rymmer helt enkelt våra fina dagar på Öland! Vissa av bilderna tagna från sista dagens besök i Borgholm. 
Enligt mannen den godaste glassen han ätit. Ever.  
Underbar vallmo längs vägarna på hela östra sidan!
Och Paradisverkstan. Förstås att vi var på Paradisverkstan och förstås att jag ville köpa med mig hela affären hem! Såå himla mycket fint! Fast Paradisverkstan och vad jag köpte får ett eget inlägg, en annan dag.

Önskar en fin måndagskväll eller tisdagsdag för klockan har visst blivit mycket innan jag postat detta inlägg. Hejdå!

söndag 22 juli 2012

Tillsammans!!

Tillsammans är temat för veckans fotoutmaning, utmaningen som arrangeras av Edith och jag i länklistan till höger. Denna gång är jag med i utmaningen som bara lite i ett hörn, just för att jag är så mycket Tillsammans just nu- finns inte tid för utmaningen på riktigt!

Jag är tillsammans med älskade barnen, älskade maken och de senaste dygnen älskade vänner från Karlskrona. Vi möttes halvvägs och jag har i vuxen ålder äntligen testat på tältsemester! Vilken grej! Kul! Mersmak! Eftersom Öland är ett ganska blåsigt ställe och denna sommar ganska kall har vi pälsat på oss en del- och klarat oss fint utan att frysa alltför mycket! Nu är trippen slut för denna gång och det är ytterligare fler minnen att samla på!

Tillsammans! Det är fint det!
Fler bilder kommer!

lördag 21 juli 2012

Påt igen. Och nostalgibild.

Jag känner mig äntligen såpass pigg att jag börjat springa igen. Försiktigt men ändå igång. Enligt programmet skulle jag ha sprungit fem pass i veckan (varav 3 rätt tuffa) men med tanke på hosta och hur eländig förkylningen blev är jag glad att jag verkar få ihop tre pass totalt.. (jaja, vad är en bal på slottet?). Jag kommer ju klara halvmaran hur som helst, frågan är bara på vilken tid.. Och ett syfte med all denna träning är ju inte att vinna ett lopp direkt, det är faktiskt att nå en ökad kondition och ett jäkligt bra välbefinnande. Att delta i ett lopp är för mig själva moroten att nå det riktiga syftet!

Blev lite nostalgisk och tittade på kort från dagens datum från förra året, då såg världens sötaste barn ut så här: 
Önskar en härlig härlig lördag!!!!