fredag 22 juli 2011

Övernattning under bar himmel!

Fina dagar i Glaskogen fick vi, jag och Jonas. Underbart att bara ströva omkring i skogen och småprata med varann, stanna och fixa lite mat och knapra lite nötter. Inga krav på tider eller saker som ska fixas, utan möjlighet att "bara vara" eller kanske "bara vandra".

Efter några timmars vandring kom vi fram till de vindskydd vi sett på kartan och hoppats på möjlighet till övernattning. Inte för att det gjorde så mycket men båda vindskydden var upptagna av tyska kanotister så vi stannade på en klipphäll vid Stora Gla för att vila en stund. Valde till slut att inte fortsätta ytterligare tio kilometer i skogsterräng för att söka ny övernattning utan boade in oss och sov under bar himmel. Första gången för mig och det var en häftig upplevelse! Uppblåsbart liggunderlag och en varm sovsäck och rejält med myggmedel gjorde att vi kunde ligga och kolla på solnedgång och spela kort. Käka lite mer nötter och lite choklad. När solen går ner kan man inte göra så mycket annat än att sova, och när den gick upp så gjorde vi det samma.. På två dagar gick vi nära två och en halv mil i ganska kuperad terräng, rätt mör i kroppen efter vandring och ryggsäcksbärande efteråt..

Besök gärna Glaskogens fina hemsida!


1 kommentar:

  1. Åh, verkligen mys!!! Att få komma iväg på egen hand!! Härligt!! Vi är i Lund, åker hem imorgon... Lilltjejen har verkligen blivit stor nu, blir ju så direkt de kan gå!! Hon är söt som socker! Vi saknar er!! Kramar

    SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!