måndag 25 april 2011

En rättskaffens kille!

Följer boken:
Tog fram Anna Wahlgrens Barnaboken och läste om 4-åringen, det är på många sätt som vår kille stämmer på beskrivningen i boken. Främst tänker jag på fantasi, han fantiserar hej vilt och har en helt egen värld av kompisar och rutiner för sig. Egna fantasier om saker han ska äta, tävlingar han ska göra och saker han sett på tv (och det man säger man sett på tv, det är sant. I 4-åringens värld i alla fall!) . Följer man med i fantasierna kan man få höra de mest fantastiska berättelser!

Idag pratade han hela middagen om sina tio kompisar som skulle komma över och de skulle stanna på middag och sen skulle de sova över och han hade exakt klart för sig var de skulle sova och hur det skulle gå till. De här låtsaskompisarna har namn som Anin, Nenå med mera. De är ganska lika Herman själv, busiga ibland men snälla för det mesta. Egentligen skulle de stanna ända till lördag men jag sa nej till det, tror att de här kompisarnas föräldrar skulle sakna sina barn då.. Som mamma och pappa kan vi skilja på vad som är fantasi och vad som är på riktigt, kan förstås vara svårare för till exempel grann-Conny som också får höra en del av dessa historier!

Sen är han också en ordningsman, man kommer inte undan med att slarva eller säga fel! Slinker det ur en svordom här i huset så är han snabb att kommentera detta. Upptäcker han skräp på gatan blir han mycket upprörd, han hittade en tom cola-mugg idag och kunde inte förstååå den som slängt den på gatan. Man får ju inte det!? Han håller på att lära sig trafikvett också, man cyklar på höger och det innebär att man inte krockar med de man möter så länge de också kör på sin högersida. Så långt är han helt med på noterna! Idag mötte han några som gick på sin vänstersida och därmed nästan krockade med oss. Efter mötet vänder han sig om och bara tittar storögt på mig och ordlöst uttrycker - så gör man ju bara inte!! Det mamma sagt, det står i en fyraårings värld väldigt högt i kurs.

Älskade unge!!

1 kommentar:

  1. kan ju inte säga annat än att det är detsamma här hemma- har tänkt dra fram boken vid ett flertal tillfällen... har bara inte fått häcken loss. Hur mår ni och har ni gått i smamma planer för att låta kryptisk??? Vi har bestämt oss. Lägenheten är såld och tillträde blir den31 juli. Vi planerar flytta till Stockholms förort eller staden tills dess. sitte roch kollar jobb för fullt. Ska ni med?!?!?!?

    KRAMAR

    SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!