tisdag 18 januari 2011

Att hålla ordning..

Denna lilla samling var allt jag hittade idag. Rätt många tycker ni, inte tillräckligt många tycker jag som ofta letar efter dessa nappar. Totalt har det nog funnits det dubbla i hushållet, kanske till och med det tredubbla. Men de har en egenhet och det är att de gärna blir liggande i bilen, i jackfickor, i väskor, under soffan, under sängar eller bara i en leksakskorg. Eller kanske hemma hos nån, eller på dagis eller i en affär. Eller på gatan. Och även fast man har dem gömda (glömda) hemma blir de ofta liggande ett litet slag, de hoppar ju inte fram av sig självt direkt. Så det är en ständigt pågående nappjakt i det här huset..

Kanske är med napparna som med strumporna. Nån som tar grejerna?
Känner ni igen strump-problemet? Man hittar en men inte den andra. Typiskt. Men hör här:

Smart av mig 1: Jonas fick strumpor av mig i julklapp. Alla var likadana. Superlätt att sortera!
Smart av mig 2: Efter torkning i torkskåp eller tumlare lägger vi alla strumpor i en stor korg. En gång i veckan eller så är det nån av oss som får sortera upp alltihop. Och tro det eller ej men vi har nog aldrig haft så få ensamstående strumpor som nu när vi har detta lilla system. "Tips i vardagen!"

Idag är Herman hemma från dagis, han kräktes en gång i natt men är sedan dess pigg. Var nog nåt han ätit. Vi har tagit en promenad till biblioteket och gjort syltkakor. När Jonas kommer hem ska jag ta mig hemifrån själv en stund, fixa några ärenden i stan och ta lite ledigt från mamma-jobbet.

Ha en fin tisdagskväll allihopa!!

3 kommentarer:

  1. Smart av din bror 1: han köpte strumpor på Dressman sist med knappar som man vid tvätt knäpper ihop två-och-två!!!

    Smart av din bror 2: Låter sin fru sköta tvätten så är han aldrig medveten om strump-problemen!

    Hoppas ni har det bra! Kram

    SvaraRadera
  2. Haha! Din smart nummer två tillämpas ganska ofta i den här familjen också! Gött å va klar med uppsats va!!

    SvaraRadera
  3. Hej gumman!! Ville bara säga hej och att jag saknar dig och din goa familj!!! Vi måste få till en träff snart!! Hälsa!! Stor kram!!

    SvaraRadera

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!