tisdag 1 juni 2010

Egen Rut och Linas mat

När man är föräldraledig får man vara sin egen Rut, dvs man städar själv.. (Som alltid men ändå).. En dröm eller plan för oss är helt klart att ta in nån som städar huset grundligt i alla fall en gång varannan vecka men det är en dröm som förstås beror på utgång i kommande val men också på att vi båda ska jobba igen och inte ha den tid hemma som jag faktiskt har just nu..
Så idag tog jag tag i den ena av husets två våningar och dammade, torkade och fixade fint i alla rum och badrum. Den känsla av rent hus som uppstår efter fullbordat verk är oslagbar, var sak på sin plats och fräsch doft av rengöringsmedel samt välvädrat då man haft korsdrag ett par timmar. Härligt härligt!!

Till middag blev det köttfärsfyllda pitabröd med grillad squash samt kall yoghurtsås med svarta bönor. Vi testar för andra veckan hemkörd mat från Linas matkasse och är nöjda med det vi provat hittills. Det är fin vardagslyx att få råvaror till fem middagar hemkörd varannan måndag! Och det bästa av allt är förstås att det är nån som har tänkt ut vad man ska äta samt vad som behövs för att göra maten. I vanliga fall är det ju svårt att ha fantasi till nyttiga men ändå goda och varierade middagar!

De fem middagarna är indelade i vilken tid de tar att laga. Tre rätter tar normallång tid (ca 25 minuter), en är snabb och fixas på max 15 minuter. En sista tar lite mer tid och innehåller lite fler ingredienser och rekommenderas till helgkvällar. Och det är en blandning av vegetariska alternativ, nåt med kött, nåt med fisk och nåt med fågel. Ja, familjen Waernér är väldigt nöjda i alla fall! Kolla in hemsidan på www.linasmatkasse.se vet ja!

Ha en fin kväll, jag är på väg ut i löparspåret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad glad jag blir när du skriver en liten hälsning till mig!